Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Museum DE RIJF open met expositie “TER BLIJVENDE NAGEDACHTENIS: “HET BIDPRENTJE” en OPENING “POLITIEBUREAU”

30 september 2012 @ 13:30 - 16:30

Gratis

Museum DE RIJF open met expositie “TER BLIJVENDE NAGEDACHTENIS: “HET BIDPRENTJE”. Ook zal het nieuwe “POLITIEBUREAU” om 13.30 uur op spectaculaire wijze worden geopend.

Een bidprentje (gedachtenisprentje) -doorgaans in A7-formaat- is een klein prentje dat binnen de Katholieke Kerk als herinnering aan bepaalde gebeurtenissen zoals doopsel, eerste communie, vormsel, huwelijk, priesterschap en in het bijzonder bij een overlijden wordt uitgegeven. Behalve de religieuze afbeelding, staat op voor- of achterzijde meestal ook een gebed. Indien het wordt uitgegeven naar aanleiding van een overlijden worden de naam, titel, geboorte- en sterfdag van de overledene vermeld. Het gebruik van een bidprentje komt bijna uitsluitend voor onder katholieken. De bidprentjes worden tijdens de uitvaart aan de aanwezigen uitgedeeld. Daar waar vroeger op dit soort bidprentjes meestal een heilige werd afgebeeld in zwart-wit maar vaak ook in kleur, wordt nu ook vaak een kruis of de overledene zelf afgebeeld.

De expositie – SAMENGESTELD UIT DE VERZAMELINGEN VAN TOON MOELANDS EN HENK VAN OPSTAL – bevat veel bijzondere bidprentjes van zowel lokaal, nationaal als internationaal bekende personen.

Voor meer informatie zie WISSELEXPO

 

Gegevens

Datum:
30 september 2012
Tijd:
13:30 - 16:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Museum DE RIJF
Vijverstraat 3
Prinsenbeek, 4841 AT Netherlands
+ Google Maps

Organisator

HKK Op de Beek