TERUGBLIK/FOTO’S 2024

4 februari-3 maart-6/7 april 2024

Sinds september 2021 schildert deze club van Seniorenvereniging KBO Prinsenbeek onder leiding van Patricia van Nijnatten eenmaal per veertien dagen in het Ontmoetingscentrum De Zilverberk. Het is een enthousiaste groep met volop animo, waarvan sommigen tot dan toe nog nooit een penseel hadden vastgehouden. De intentie is dat men zelf met een idee komt en op zoek gaat naar een eigen visie en creativiteit. Dit levert vaak aangename verrassingen op. Daar waar nodig stimuleert Patricia en geeft tips.
Het is een hechte groep die niet alleen samen schildert, maar ook mooie gesprekken heeft, samen lacht, elkaar motiveert en ook een glaasje drinkt.
Ze zijn trots op hun werk en hoe ze de afgelopen jaren door leergierigheid zijn gegroeid. Maar vooral ook door er samen plezier in te hebben.
Het resultaat hebben zij laten zien door deze expositie in Museum De Rijf op de zondagen 4 februari en 3 maart, en door mee doen aan de Kunstroute Prinsenbeek op zaterdag 6 en zondag 7 april.

Door de Kunstroute Prinsenbeek was het de afgelopen dagen een hele drukte bij ons museum aan de Brielsedreef. De Rijf was een van de locaties waar werd geëxposeerd. In twee dagen tijd mochten we meer dan zeshonderd bezoekers ontvangen.


13 maart 2024
ZILVEREN DRAAGINSIGNE BRABANTS HEEM VOOR RIA DE BEER EN PIM MONNÉ.
Woensdagavond tijdens de algemene ledenvergadering van Heemkundekring Op de Beek in Zaal Marktzicht werden Ria en Pim onderscheiden met het zilveren draaginsigne van Brabants Heem. Regiocoördinator Wim Konings van Brabants Heem, de overkoepelende organisatie van de Brabants heemkundekringen, speldde het insigne bij hen op en reikte de bijbehorende oorkonde uit.
Beiden namen na respectievelijk 19 en 28 jaar afscheid als bestuurslid. 

Ria de Beer was sinds 2005 secretaris en fungeerde al die jaren als de spreekwoordelijke spin in het web. Altijd aanwezig, actief, zorgend en accuraat. Als geboren en getogen Beekse met veel kennis over de Beek was zij een zeer waardevol bestuurslid.

Pim Monné was een van de oprichters van de kring in 1996 en jarenlang vicevoorzitter. Naast zijn werkzaamheden voor zijn museum “Weest op uw hoede” was hij de initiatiefnemer van het onderhoud door de basisscholen van de Vredeskapel. Hij geeft lezingen over de mobilisatie en de oorlog en had een groot aandeel in de herdenkingen van de bevrijding van Prinsenbeek in oktober 1944. Ook coördineerde hij het werk van de tuinploeg. 

Voorzitter Ad van Melis sprak in zijn dankwoord lovende woorden over de fijne samenwerking met Ria en Pim. Mede dankzij hun enthousiasme en geweldige inzet kon de heemkundekring uitgroeien tot de bloeiende vereniging die het nu is. 
Ria en Pim, van harte proficiat met deze zeer verdiende en mooie onderscheiding!


21 februari 2024
NIEUW BOEK OVER DE EERSTE PRINSENBEEKSE HUISARTS PIERRE VAN DE KAR (1899-1979)
DOOR ANTON JOOSEN
We kennen Anton van zijn boeken “Herinneringen aan de Zanddreef” en “Het leven en werk van Jan Strube” en lezingen. Vorig jaar kwam Anton op het idee om over deze Beekse huisarts een boek te maken.

Pierre van de Kar kwam als 24-jarige pas afgestudeerde huisarts in februari 1923 naar de Beek, waar hij zich vestigde in een huurkamer bij bakker Janus Mol op de Markt.
Voor alle informatie interviewde hij diens zoon Wim, die eind jaren zestig zijn vader opvolgde en aan wie het boek is opgedragen.

Het boek bevat veel foto’s en veel anekdotes en er wordt uitgebreid aandacht besteed aan alle dertien kinderen die het echtpaar van de Kar-Mol zou krijgen. Het boek telt 118 pagina’s, heeft een beperkte oplage en wordt niet bijgedrukt.

BESTELLEN VIA: DEBIEB@ZIGGO.NL OF: 0165-752672 OF 06-13218863.

U ontvangt dan per e-mail een uitnodiging voor de presentatie op zondagmiddag 7 april 2024 in Museum De Rijf, Brielsedreef 39a, Prinsenbeek.