ACTIVITEITEN


MUSEUM DE RIJF
BIKSE KRUIDENHOF en HEEMTUIN

tot onze grote spijt moeten wij de openingsdag van zondag 12 december annuleren, dit om de veiligheid van onze gasten en onze vrijwilligers te waarborgen

als de (corona-)omstandigheden dit toelaten begroeten wij u graag op

OPEN op zondag 2 januari 2022

van 13.30 tot 16.30 uur

KUNSTEXPOSITIE SCHILDERCLUB “TALENTEVOLUO”

Het ontstaan van de club:

Ad Machielsen is in Prinsenbeek en zeker in Museum de Rijf zeker geen onbekende. Zowel binnen als buiten is daar werk van hem te zien. Buiten op een oude graansilo en binnen op diverse wanden en deuren zijn door hem geschilderde, prachtige taferelen te zien. Jaren geleden exposeerde hij ook zijn schilderijen in “Museum de Rijf”. Toos Havermans en Gerjo Leijten zagen daar zijn werk en gaven beiden aan ook te willen gaan schilderen. Zodoende ontstond het idee, dat Ad hen daarbij zou ondersteunen. Zogezegd, zo gedaan. De door Gerjo gemaakte schilderijen werden opgehangen in haar gastenverblijf in Terheijden. Het zien daarvan was voor een aantal kennissen en buurtgenoten aanleiding om ook te komen schilderen. Iedere dinsdagavond komen ze sindsdien samen en beleven veel genoegen aan het schilderen in allerlei stijlen.

Ad Machielsen
Tekent al vanaf zijn 4 jaar. Heeft kunstacademie gedaan en contacten met Cornelis le Mair, kunstschilder uit Eindhoven. Werkt veelal met olieverf. Houdt van allerlei onderwerpen.

Marie-José Bakkeren
Ik werk graag met olieverf. Houd van kleurrijke taferelen; mijn onderwerpen zijn menselijke figuren.

Jolanda van Beek
Ik schilder graag stillevens en dieren; werk het liefst met olieverf.

Carola van de Biggelaar
Houdt van natuur schilderen en stillevens. Werkt met acrylverf.

Guus Colman
Ik werk graag met olieverf. Ik heb geen vaste voorkeur van onderwerpen.

Miranda van Ginneken
Ik schilder met olieverf. Mijn onderwerpen zijn verschillend, van dieren tot menselijke figuren.

Toos Havermans
Schilderen heeft me altijd geïnteresseerd. Als ik een mooi schilderij zag, kon ik daar goed naar kijken met de gedachte “als ik dat ook eens kon”. Zo’n 10 jaar geleden ben ik dat gaan proberen. En intussen heb ik al een hele collectie bij elkaar, waarvan veel dieren, ook wel landschappen en stillevens.

Lisbeth Jansen
Ik ben 2 jaar geleden begonnen met schilderen op de schilderclub.
Ben geïnteresseerd in “de oude meesters” (het melkmeisje en stilleven) en schilder graag met olieverf.

Annemiek van Kuijck
Ik houd van abstract en kleur, werk graag met olieverf. Af en toe maak ik wel eens een “uitstapje” naar wat realistischer werk.

Gerjo Leijten
Techniek: olieverf. Onderwerpen: dieren, landschap in de natuurlijke kleuren

Gijs Machielsen
Ik heb mezelf onderwezen door middel van 2 cursussen via internet. Mijn onderwerpen zijn voornamelijk dieren en portret.

Henny van Oosterhout
Ik ben een buitenmens en kan erg genieten van natuur en landschap. In onze grote tuin doe ik energie op en vind ik inspiratie. Sinds 1 jaar kom ik met veel plezier naar de schilderclub.

Ineke Taks
Ik houd van werken met olieverf. De onderwerpen, die ik schilder, zijn divers, maar vooral kleurrijk.