ACTIVITEITEN


PRINSENBEEK BINNENSTEBUITEN
-HET VERHAAL VAN DE BEEK-

De dynamiek straalt ervan af zoals de voorbereidingen voor dit multi-mediaspektakel laten zien. Er zijn al heel veel opnames gemaakt van niet alleen allerlei verenigingen, gebouwen, maar ook van de gewone Bekenaar. Want die is belangrijk voor het verhaal van de Beek. Misschien komt u ook nog wel in beeld.
Het gaat er in dit spektakel namelijk om dat de ontwikkeling in de loop der eeuwen en alle facetten van de plaats gehad hebbende vorming van de huidige Beekse samenleving met foto’s en film op een dynamische wijze op een 5,5 x 3 meter groot Led-scherm met passende licht- en geluideffecten in beeld wordt gebracht.
Maar niet alleen film, maar ook toepasselijke muziek, zang en dans, uitgevoerd door plaatselijke acteurs, muzikanten, zangers en dansers, zoals Jump Dance Factory, Musicalster Richard Spijkers, Bart Donkers, Corné Pas, Musical Academy Breda, De Muzieketeers, Leon Nagelkerke, Lieke de Beer, Gitaargroep Jan Naalden, Beekse Smart enz..

Voor de trailer klik op: https://youtu.be/JEQeOgprXcM

KAARTUITGIFTE EN -VERKOOP

* Winkel Stijlvol/Stoer (Patricia van Gils), Groenstraat 15 (tijdens openingstijden)

gratis toegang voor leden Heemkundekring “Op de Beek” (2 kaarten per lidmaatschap)
niet-leden betalen € 7,50

Leden kunnen ook kaartjes reserveren onder opgave van keuze dag/tijd voorstelling via e-mail: advanmelis@ziggo.nl
De kaartjes liggen dan klaar aan de zaal. 

De voorstellingen zijn op
zaterdag 24 september om 19.30 uur
op zondag 25 september om 14.00 uur
en op zondag 25 september om 19.30 uur

in De Drie Linden, Jumbo-Miegielsenzaal 


MUSEUM DE RIJF en BIKSE KRUIDENHOF open op

zondagmiddagen 2 oktober en 6 november 2022
van 13.30 tot 16.30 uur

EXPOSITIE   “VERKEERSRAMP 1972”

50 jaar geleden op vrijdag 25 augustus 1972 botsten bij zeer dichte mist op de snelweg A16 ter hoogte van Prinsenbeek tientallen voertuigen op elkaar. Als gevolg van deze verkeersramp overleden 13 personen en raakten 26 mensen zwaargewond.
De ramp deed zich voor tijdens zeer dichte mist op het wegvak tussen de Markbrug en de afrit Prinsenbeek. Er was een kleine aanrijding, waarvoor het achteropkomend verkeer niet meer op tijd kon remmen. Over een grote afstand en op beide rijbanen reden voertuigen op elkaar in. Er ontstonden felle branden. Vervolgens vond ook een kettingbotsing plaats op de andere rijbaan.
In totaal waren er veertig personenauto’s, veertien vrachtwagens en vijf tankwagens bij betrokken. 

Met foto’s en krantenartikelen wordt teruggekeken op deze verschrikkelijke gebeurtenis die nog steeds bij veel mensen in het geheugen gegrift staat.

Toegang gratis, maar een donatie wordt zeer op prijs gesteld.