LINKS

LINKS

 

MARKT in miniatuur

Informatie over het nagebouwde centrum van het oude Beek “DE MARKT IN MINIATUUR”,  geplaatst in museum “DE RIJF”  van Heemkundekring OP DE BEEK.


“Weest op uw hoede”

Mobilisatiemuseum 1939-1940  –  Kapelstraat 30 Prinsenbeek

De mobilisatie 1939-1940 is een periode waarin Nederland probeerde zo strikt mogelijk neutraal te blijven. Het museum geeft een beeld van het Nederlandse leger tijdens de mobilisatie en de daarop volgende strijd tijdens de meidagen van 1940.


Brabants Heem

Overkoepelende Stichting Brabants Heem voor de Brabantse Heemkundekringen


BEEKSE gemeenteraad 1945-1996

Alle notulen van de Beekse gemeenteraad in de periode van 1945 tot 1996.


Brabants Historisch Informatie Centrum

Brabants Historisch Informatie Centrum met informatie specifiek over Prinsenbeek.


Erfgoedweb Breda – Prinsenbeek

Artikelen over Prinsenbeek op Erfgoedweb Breda.


Prinsenbeek Nieuws

Het laatste Beekse Nieuws eerst!


Stichting Vrienden van Jan Strube

De Stichting “Vrienden van Jan Strube” heeft als doel de herinnering aan Jan Strube levend te houden.


BEKOM – Wijkraad voor de Haagse Beemden

Website van de wijkraad BEKOM -bewonerskomitee Haagse Beemden-.


Historische Vereniging Brabant

Als lid van de HVB krijgt u het tijdschrift ‘In Brabant’ dat vier maal per jaar verschijnt. Hierin actuele artikelen, korte nieuwsfeiten en lezenswaardige interviews. Daarnaast ontvangt u elk jaar het Noordbrabants Historisch Jaarboek, waarin deskundigen op een degelijke en aantrekkelijke manier hun laatste onderzoeksresultaten presenteren. Ook neemt u met korting deel aan activiteiten, zoals de jaarlijkse collegetour.


VVV Breda

Toeristische informatie Breda.


ONS BRABANT – Provincie Noord-Brabant

Informatie Provincie Noord-Brabant.


Routes in Brabant

Hèt startpunt voor een mooie fietstocht door het Brabantse landschap of een lekkere wandeling op de hei. Ook voor mountainbike-, ruiter- of vaarroutes kun je hier terecht. Via het knooppuntennetwerk kun je zelf een route plannen of een van de themaroutes printen.

Gratis fiets- en wandelroute  app:  “Brabant vertelt”

Brabant vertelt. Over die mooie oude boerderij in het centrum van het dorp. Over dat ene kunstwerk langs de snelweg. Of over het ontstaan van het landschap.

Elke fiets- en wandelroute in de gratis app heeft zijn eigen verhaal. Met gedichten, geluiden, beelden en animaties nemen we je mee op reis door de vele verhalen die Brabant rijk is. De thema’s van de routes zijn divers. Verhalen over stad en land, over kunst en cultuur en over erfgoed en historie.

Goed om te weten: je kunt de routes thuis downloaden, zodat je verder geen internet nodig hebt. Bovendien laat de app je zien waar je kunt parkeren, waar de bezienswaardigheden op de route zijn en waar je even lekker kunt pauzeren met een kopje koffie. Ideaal voor een leuk dagje uit.


Museum zoeken
Bent u op zoek naar een leuk museum in de buurt of benieuwd waar de museumkaart wordt geaccepteerd? De uitgebreide zoekfunctie op de site van “museumzoeken” geeft u het antwoord.

Kennisbank Filantropie

Landelijk centraal informatiepunt filantropie ten behoeve van de “goede doelen monitor”.