Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MUSEUM DE RIJF OPEN met EXPOSITIE: “HITS/STARS OF THE SIXTIES”

3 oktober 2021 @ 13:30 - 16:30

 

Tijden veranderen en daarmee ook de wereld van de muziek. Maar muziek is en blijft belangrijk in ons leven. Aan menig lied of muziekstuk zitten voor ons allemaal bepaalde herinneringen. Herinneringen aan je jeugd of belangrijke gebeurtenissen. Juist daarom is het leuk om af te toe terug te kijken naar de muziek in een bepaalde periode in de vorige eeuw, waarin muziek door radio, de grammofoonplaat en de muziekcassette een steeds grotere plek in de samenleving ging innemen: de jaren zestig.

Zoals bijv. het verschijnsel hitlijsten. Deze kwamen in de jaren zestig ook in ons land opzetten. In het begin publiceerden bladen als Luister, Tuney Tunes, Muziek Parade en Muziek Expres deze lijsten. De radioomroepen besteedden overigens in het begin weinig aandacht aan het verschijnsel. Wel zond in die tijd op zondagmiddag radio Luxemburg in zijn Nederlandstalige uitzendingen de top 15 uit, gepresenteerd door Guus Jansen jr.

Pas in 1965 verscheen de eerste “officiële” top 40, samengesteld door de zeezender Radio Veronica.

We kenden toen al de sterren van de jaren 50: Doris Day, Frank Sinatra, Bing Crosby, Harry Belafonte, enz.
Maar in de jaren 60 maakten we ook kennis met vele nieuwe internationale sterren: Cliff Richard, Elvis Presley, The Beatles, The Rolling Stones, The Everly Brothers, The Bee Gees, The Supremes, Beach Boys enz.
Ook de Nederlandse sterren begonnen te stralen: The Blue Diamonds, Willeke Alberti, Anneke Grönloh, Armand, Ria Valk, Gert en Hermien, Rob de Nijs enz..

In deze expositie gaan we terug naar die muziek en de sterren uit de jaren zestig, met hitlijsten, de langspeelplaten (LP’s) en singletjes (EP’s) voor de platenspeler (pick-up), de juke-box, 60-jaren-auto enz.

Wim en Greet spelen en zingen op deze middag 60-jaren muziek.

Natuurlijk kunt u ook een bezoekje brengen aan onze heemtuin en de Bikse kruidenhof.

Uiteraard houden wij rekening met de dan geldende Covid en RIVM-voorschriften.

 

 

Gegevens

Datum:
3 oktober 2021
Tijd:
13:30 - 16:30
Site:
hk-opdebeek.nl

Locatie

Museum DE RIJF Brielsedreef
Brielsedreef 39a
Prinsenbeek, 4841 KR Nederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Heemkundekring OP DE BEEK
E-mail:
hkopdebeek@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator