Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

“HET VERHAAL HEEFT GEEN EINDE” overzichtstentoonstelling werken van RICHARD LEMAIRE

3 juni 2012 @ 13:30 - 16:30

Gratis

Overzichtstentoonstelling werken van Richard Lemaire: “HET VERHAAL HEEFT GEEN EINDE”

Richard Lemaire (Semarang 1934 – Prinsenbeek 2011) is in Prinsenbeek en daarbuiten bekend als een veelzijdig kunstenaar. Hij maakte schilderijen, grafiek, tekeningen, collages en kleine sculpturen. Mythologische verhalen waren hoofdthema in zijn werk. We zien ook elementen uit het dagelijks leven, herinneringen aan zijn geboorteland Indonesië, westerse en niet-westerse symboliek en populaire cultuur en media in zijn werk terug. Lemaire kwam begin jaren 50 naar Nederland vanuit zijn geboorteland Indonesië en startte in 1954 zijn opleiding aan de Academie Sint Joost in Breda. Hij woonde en werkte gedurende zijn gehele carrière in Prinsenbeek. Hij gaf er onder meer les, had een eigen drukkerij en stelde regelmatig ten toon. Samen met zijn vrouw Ida maakte hij vele verre reizen, die tevens inspiratie boden voor zijn werk.
De nabestaanden van Richard hebben een tentoonstelling samengesteld die met trots in museum de Rijf te Prinsenbeek zal worden tentoongesteld.
Het werk is te koop; de opbrengst gaat naar het Nederlands Kanker Fonds en het Katholiek Jongensweeshuis Kedangan te Semarang.
Zie ook pagina WISSELEXPO
 
 

Gegevens

Datum:
3 juni 2012
Tijd:
13:30 - 16:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Museum DE RIJF
Vijverstraat 3
Prinsenbeek, 4841 AT Netherlands
+ Google Maps

Organisator

HKK Op de Beek