Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

“HEERLIJK RONDJE BURGST”

11 juni 2017 @ 11:00 - 16:00


Een (hernieuwde) kennismaking met dit unieke (oud-Prinsenbeeks gebied). Een dag voor jong en oud, met veel verschillende onderdelen. Zo is er een aantal begeleide wandelingen over het landgoed met zijn fraaie landhuis. Een plek die normaal gesproken niet toegankelijk is! Daarnaast is er op de Kleine Hoeve een expositie over 40 jaar Haagse Beemden.

Deelname aan de wandeling kost 2 euro voor volwassenen, 0,50 euro voor kinderen t/m 12 jaar.

De Heerlijkheid Burgst, bestaande uit Stadsboerderij de Kleine Hoeve, Kinderboerderij de Sik en Vleesveehouderij v.d. Haar/Snijders laten zien wat de landgoederenzone opbrengt. Er zijn diverse proeverijen waarvoor  een kleine bijdrage wordt gevraagd. Er wordt gebakken in het bakhuis en een imker legt uit waarom bijen zo belangrijk zijn.

In en rond de moestuin en het Voedselbos van de Kleine Hoeve zijn kunstenaars uit de wijk aan het werk en bij de Sik als de Kleine Hoeve zorgt akoestische muziek voor sfeer.

Voor kinderen is er ook een hoop te doen: ook zij vinden het spannend om over zo’n oud landgoed te wandelen, ze kunnen knutselen en spelen op de Kinderboerderij, op een tractor klimmen en de Galloways van dichtbij bekijken. Scouting Haagse Beemden is aanwezig voor avontuurlijk spelen.

Er is ook een verbindingsroute buiten het landgoed om gemaakt tussen de Sik en Kleine Hoeve.

Een heerlijke dag voor het hele gezin! Dit evenement wordt georganiseerd door Heemkundekring Op de Beek, Heerlijkheid Burgst en Kunst-Schatten Haagse Beemden

STARTPUNT: Kinderboerderij de Sik, Kesterendreef 14, 4822 WT Breda. De Kleine Hoeve is alleen te voet of per fiets bereikbaar. Meer informatie op www.kunstschattenhb.nl en op facebook.

   

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
11 juni 2017
Tijd:
11:00 - 16:00

Locatie

Kinderboerderij De Sik
Kesterendreef 14
Breda, 4822 WT Netherlands
+ Google Maps

Organisator

HKK “OP DE BEEK” – KUNSTSCHATTEN HAAGSE BEEMDEN
Bekijk de site van Organisator