Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HEEMREIS “DE SCHAT VAN DE PEEL”

17 juni 2017 @ 09:00 - 18:00


HEEMREIS “DE SCHAT VAN DE PEEL”

Dit jaar doen we de Peel aan, aan de boorden van de gemeente Deurne en gaan we “het tuinpad van mijn vader” zien. Iedereen kent het lied van Wim Sonneveld “het dorp”. De bekende regel uit het lied verwijst naar het pad naast het ouderlijk huis van zijn partner Friso Wiegersma.

In het Toon Kortoomspark (bekend van het boek “Mijn kinderen eten turf”) worden we verwelkomd met een heerlijke bak koffie of thee met daarbij een smakelijke “Gouden Turf”. Daarna volgt een historische film over het turfsteken. Beelden van vroeger laten de geschiedenis herleven. We zien de turfstekers aan het werk in het veengebied De Bult.

Na de film verwisselen we ons schoeisel voor echte Peelse houten klompen. We gaan onder leiding van een gids/turfsteker naar een Peelveld in het bos. Hier kun je zien, hoe traditioneel turf werd gestoken. Onderweg proef je een slok “Turfdruppelke”. Nabij het turfveld nemen we een kijkje in het zeer eenvoudige woonverblijf van de vroegere turfstekers. “De Plaggenhut”. Tot slot volgt een bezoek aan de fundamenten van de oude turffabriek.

Daarna wacht ons een heerlijke lunch met streekproducten en heerlijkheden uit de Peel.

Vervolgens stappen we in de bus en gaan we met een gids een rondrit maken door de Peel. Hij informeert ons over het adembenemende en tegelijk betoverende landschap dat “De Peel” heet.
Vertrek vanaf de Markt om 9.00 uur en om 18.00 uur weer terug in Prinsenbeek.

DEELNAME:

Opgave (max. 2 personen per lidmaatschap) is alleen mogelijk door betaling van € 29,90 (incl. koffie/thee met traktatie en lunch) per persoon op rekeningnummer NL84 RABO 0142583111 t.n.v. Heemkundekring Op de Beek te Prinsenbeek onder vermelding “HEEMREIS”.

 

 

 

Gegevens

Datum:
17 juni 2017
Tijd:
09:00 - 18:00

Locatie

Markt
Markt
Prinsenbeek, 4841 Netherlands

Organisator

Heemkundekring OP DE BEEK
E-mail:
hkopdebeek@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator