TERUGBLIK/FOTO’S 2019


15 december 2019
VEEL BEZOEK IN MUSEUM DE RIJF IN KERSTSFEER 
Museum de Rijf sloot zondagmiddag 15 december het jaar 2019 met ruim 100 bezoekers succesvol af.
Het publiek wist de weg te vinden naar de Brielsedreef om het museum in Kerstsfeer te zien.  De kerststallen, heiligenbeelden en de kunst kregen veel aandacht. Als u al eens in het museum bent geweest heeft u ongetwijfeld bewonderend stil gestaan bij de nijvere handwerkdames. Zij weven, haken, borduren, spinnen, kantklossen enz.. Zij zijn dus veelzijdig en daarom exposeren zij nu temidden van kerstbomen en kerststallen een aantal op kerst georiënteerde werken van hun hand. andere creatieve vrijwilligers leveren een bijdrage aan deze kerstexpositie.
In de foyer was het met de muziek van het duo Greet en Wim en de accordeon van Rob Pollé  gezellig vertoeven en kon iedereen genieten van een kop erwtensoep of een glas glühwein. Het was een mooie middag die aantoonde dat het museum inmiddels een ontmoetingsplaats is geworden van veel Bekenaren.


17 november 2019
“BOERENSTAAMP MEEJ MEZIEK” in Zaal Marktzicht op de Markt in Prinsenbeek

Het was druk , ruim 100 leden waren in Zaal Marktzicht voor de 2-jaarlijkse “Boerenstaamp meej muziek”.  Een geslaagde dag met lekkere stamppot en een jus van gevarieerde muziek.

Wijnand Bouman opende de middag met een korte “sauwel”, waarna multi-muzikant Ad Goossens de muziek inzette. Zelfs de voetjes gingen nog van de vloer. Ad bespeelt vele instrumenten, is een echte gangmaker en gezelligheidsmens!

En dan de heerlijke stamppot met speklap en rookworst en tot slot een dessert. 

Vervolgens nog een spetterend en verrassend optreden van de cabaretgroep “DèVèltOp”. Muziek en nog veel meer!!!

Al met al een bijzonder geslaagde middag/avond! 


VRIJHEID EEN VANZELFSPREKENDHEID?
SAMEN VIEREN WIJ
“DE BEEK 75 JAAR BEVRIJD” 

woensdag 30 oktober 2019
Op woensdag 30 oktober vierde de Prinsenbeekse gemeenschap 75 jaar bevrijding. De bijeenkomst in de aula van de Horizonschool werd door bijna 150 belangstellenden bijgewoond. Het seniorenorkest van Harmonie Amor Musae gaf met passende muziek de sfeer van herdenking en bevrijding weer. De vertoonde film over de oorlog, de bevrijding door de Polen en het memoreren van wat deze bevrijding voor ons dorp betekend heeft maakte indruk.
Eerste  Kamerlid Alfred Arbouw wees er in zijn toespraak o.a. op dat we wel vrijheid hebben, maar dat die vrijheid constant bedreigd wordt. We moeten onze vrijheid bewaken en die uitdragen.

Hierna toog het hele gezelschap door de Kapelstraat naar de Vredeskapel. Leerlingen van de Horizonschool droegen vlaggen en bloemen en stonden met fakkels langs de weg. Blaaskapel TTT begeleidde deze tocht met vrolijke muziek in een voor de gelegenheid zeer toepasselijk compleet met camouflagenetten uitgedoste legerjeep met aanhangwagen.
Bij de Vredeskapel kregen de 7 bij de slag bij het Nieuwveer gesneuvelde Poolse soldaten en de Beekse oorlogsslachtoffers een bloemenhulde.
Bart Donkers bracht op voortreffelijke wijze geheel in de toon van de avond passende songs ten gehore.
Speciaal was ook het generatiegesprek. Twee heren André (82 jaar), Geert (10 jaar) en twee dames Lieke (41 jaar) en Demie (22 jaar) lieten hun visie horen op de vragen die hen werden gesteld over: wat is voor jouw vrijheid, wat doe je er zelf aan en wat hoop je voor de toekomst?
Wijnand Bouman las een mooi gedicht voor over zijn beleving van vrijheid.
Met de muziek van “Those were the days” door Blaaskapel TTT en het Prinsenbeeks volkslied werd deze gedenkwaardige bijeenkomst afgesloten.

zondag 3 november 2019
3 november was er in Museum De Rijf de expositie “Samen vieren wij de bevrijding”. Ruim 300 bezoekers mochten we verwelkomen.
De legerjeeps, -truck en –tent kregen veel bekijks en ook van de koffie, soep en worst uit de legerkeuken werd gretig gebruik gemaakt.
De interessante expositie gaf door middel van foto’s, documenten, film en presentaties een duidelijk beeld van wat er allemaal in een oorlog gebeurt en wat voor een impact dit op mensen heeft.
In de koffieruimte kon men onder het genot van een glaasje fris en een Boschdalbiertje luisteren naar de melodieuze muziek van het kwintet A-Musant 2.0.


RABOBANK CLUB SUPPORT verdeelde € 100.000,00 SPONSORGELD !!

Op vrijdagavond 11 oktober was de uitreiking van de cheques aan alle Prinsenbeekse verenigingen bij Hockeyclub Prinsenbeek.

Onze heemkundekring mocht het prachtige bedrag van € 1097,62 in ontvangst nemen en daarnaast was Museum De Rijf goed voor € 553,13.

Heel hartelijk dank aan eenieder die op ons heeft gestemd, maar zeker ook dank aan de Rabobank!


 DE KLEPEL VERNIEUWD !


MUSEUM DE RIJF ONTVING DE 25.000e BEZOEKER

De spanning was gebroken toen op zondag 1 september rond 14.30 uur onder groot applaus de 24.999 en 25.000e bezoeker het museum betraden. Het waren Anneke en Bart v.d. Klundert uit Etten-Leur . Zij kwamen op de fiets vanuit hun woonplaats Etten-Leur, maar zijn geen onbekenden op de Beek. Anneke komt uit Princenhage en Bart is geboren en getogen Bekenaar en woonde in zijn jeugd ook op de Brielsedreef nr. 7. De voorzitter van de heemkundekring Ad van Melis heette hen zeer welkom en gaf aan dat een grote mijlpaal was bereikt. In het 14-jarige bestaan van het museum werd 3 keer van locatie gewisseld. Die wisselingen hadden uiteraard toch gevolgen op het aantal openingsdagen. Maar dat heeft geen invloed gehad op de publieksbelangstelling, die nog steeds onverminderd groot is. Zo werden ook deze middag weer 111 bezoekers geteld. Onder de vrolijke tonen van de dameskapel Nootweer werd het echtpaar v.d. Klundert gehuldigd en ontvingen zij een door Bakkerij Nagelkerke gesponsorde met het heemkundekringlogo versierde taart. Daarna volgde natuurlijk een rondwandeling door het museum.Ook Ad Machielsen werd deze middag bedankt en gehuldigd. Deze kunstschilder heeft het museum al rijkelijk voorzien van zijn fraaie werken, die inmiddels al door duizenden museumbezoekers zijn bewonderd. Daaraan werd nu een op een voormalige graansilo geschilderde zaaier toegevoegd. Dit werk meet ongeveer 1 x 2,5 meter en vroeg – afgezien van de voorbereidingstijd – ruim 5 dagen werktijd. Er was een steiger van ruim 3,5 meter voor nodig en de silo moest grondig ontdaan worden van groene aanslag. De zaaier past prachtig in de mooie natuurrijke omgeving van de boerderij en het museum. Het museumbestuur is er zeer verguld mee. 


1 september/6 oktober 2019 “TERUG IN DE TIJD MET EEN VERDWENEN TRANSPORTMIDDEL”
Tot ver in de jaren twintig van de 20e eeuw kwam de hondenkar vrij algemeen voor. De trekkracht van de hond bleek de mens goed van dienst te kunnen zijn. Ingespannen voor, onder of achter de kar liet de mens de hond voor hem werken. Allerlei lasten en vrachten werden per hondenkar vervoerd. Hondenkarren waren populair bij o.a. bakkers, boeren, groenteboeren, kruideniers, looiers, marskramers, melkventers, petroleumventers, schoenhandelaren, slagers en visventers. Maar ook door de Nederlandse posterijen en het leger werden trekhonden ingezet. Officieel werd bij de PTT de hondenkar in 1912 ingevoerd maar in 1850 werden al honden gebruikt voor het vervoer van allerlei vrachten voor “tante POS”. En eind 19e/begin 20e eeuw werd de hond bij diverse onderdelen in het leger ingezet als koerier, bevoorrader en verkenner.

De heer Bert Willemen heeft als onderzoeker naar de geschiedenis van hond en hondenkar in de loop van de jaren veel kennis vergaard over dit verdwenen transportmiddel. Aan de hand van unieke, historische beelden vertelde hij in de lezing vorig jaar oktober over het gebruik ervan in de periode tussen 1850 en 1962. Nu kunt u de diverse facetten van dit verdwenen fenomeen ook nog eens in geschrift en beeld zien. En natuurlijk ook de plaatselijke historie rond dit verdwenen transportmiddel komt aan de orde.


25 augustus 2019
Op deze zondag hield de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) haar jaarlijkse feestdag in ons Museum de Rijf.  
Na de ontvangst op het terras met koffie/thee en een inleiding van onze voorzitter Ad van Melis werd genoten van een heerlijke lunch.
Verdeeld in 3 groepen werd achtereenvolgens een bezoek gebracht aan het museum, was er een filmvertoning en een quiz.
In de lommerrijke omgeving werd onder het genot van een drankje nog even gezellig nagepraat. Het was voor iedereen een heerlijke zonnige dag.


zaterdag 22 juni 2019
ZONNIGE HEEMREIS naar WIJK BIJ DUURSTEDE en de KROMME RIJNSTREEK

Het was wat het weer betreft een uitgelezen dag voor onze jaarlijkse heemreis. Met twee volle bussen vertrokken we -ditmaal vanaf de Haverdijk- naar de Utrechtse Kromme Rijnstreek. In de voormiddag werden we na ontvangst met koffie en gebak onder leiding van gidsen rondgeleid door de zeer oude, verrassend mooie binnenstad van Wijk bij Duurstede. De stad heette in zeer vroegere tijden Dorestad en menigeen zal zich uit de geschiedenislessen nog de Vikingen/Noormannen herinneren die de stad vaak hebben geplunderd. 

Na de lunch maakten we kennis met de kersenteelt. En uiteraard kon er naar hartelust genoten worden van de diverse soorten kersen in de boomgaard. Tijdens de begeleide rondrit door de natuurrijke streek met mooie landschappen zagen we molens, kastelen, kerken, landhuizen en boerderijen.
Na nog een laatste gezellige stop in Houten voor een drankje en een hapje keerden we zeer voldaan huiswaarts.


DE BARON NAHUIJS VAN BURGST HAD EEN DRUKKE DAG op zondag 7 juni 2019

Het was een heerlijke zonnige dag om door te brengen op de aan de overkant van de A16 gelegen Heerlijkheid Burgst tijdens het “HEERLIJK RONDJE BURGST”. Bijna 400 bezoekers mocht hij 1Pinksterdag op zijn landgoed verwelkomen. Met zijn illuster gevolg ontving hij ze bij de ingang van zijn domein nabij Kinderboerderij de Sik. Hij bood ze een unieke gelegenheid om kennis te maken met zijn anders nooit toegankelijke min of meer geheimzinnige verblijf.

Aangezien er een maximum aantal deelnemers aan een groep verbonden was konden ruim 270 daarvan deelnemen aan de door gidsen van onze Heemkundekring Op de Beek begeleide wandelingen. Er was volop gelegenheid op beide locaties (de Sik en de Stadsboerderij de Kleine Hoeve) om zich te vermaken. Muziek, springkussen, speurtochten, lekkere hapjes, proeverijen, kantklossen, kunstschilderen, wonderbaarlijke experimenten Mad Science enz. trokken veel aandacht. Ook van de tocht met de huifkar werd veel gebruik gemaakt.
Er werd volop genoten van alles en de organisatie (Heemkundekring Op de Beek, Stichting Kunstschatten HB, Heerlijkheid Burgst) kan terugkijken op weer een succesvolle dag in dit tweejaarlijkse evenement.


zondagen 2 juni-7 juli-4 augustus 2019 EXPOSITIE “VAN MATTENKLOPPER TOT ROBOT” (stofzuigerverzameling Edgar van der Klein)

Begin 1900 werd de stofzuiger uitgevonden. Ongeveer een eeuw geleden kwam de eerste Nederlandse stofzuiger op de markt. Het was het merk Excelsior. Nadien kwamen er nog de merken Ritsema, Emo, Erres, FAM, Ruton, Indola, Philips en Holland Electro.

In deze expositie laat Edgar de ontwikkeling van de diverse modellen door de jaren heen zien. Stofzuigers dus van vroeger tot nu in alle maten en soorten.


zondag 2 juni DEMONSTRATIES van de BIJENHOUDERSBOND


19 mei 2019 ZONNIG EN DRUK LENTEFEEST IN MUSEUM DE RIJF

Maar liefst 222 bezoekers bezochten afgelopen zondag het museum. Vooral het schapen scheren trok veel aandacht, niet alleen van de volwassenen, maar ook van de vele kinderen.
Tussendoor kon men genieten van de vele mooie oude spulletjes van vroeger, de magnifieke maquette van Prinsenbeek anno 1950, de fraai uitgevoerde hout- en smeedkunst van Harry Seweuster en natuurlijk de handwerkdemonstraties zoals spinnen, kantklossen enz..
Ook de kraampjes met boeken van Boekendonck, Keniawinkeltje en de Heemkundekring werden druk bezocht.
Onder het genot van een kopje koffie/thee op het gezellige terras voor het museum in de stralende lentezon zat er met de vrolijke zang en muziek van “‘t Ploegeske” de stemming wel in. 


Plechtige overdracht onderhoudstaak Vredeskapel door scholen “WIJ HOUDEN DE VREDESKAPEL IN ERE” dinsdag 7 mei 2019
Sinds een aantal jaren houden leerlingen van de 3 Prinsenbeekse basisscholen in samenwerking met onze heemkundekring bij toerbeurt de Vredeskapel schoon. Afgelopen schooljaar was dit de Horizon. Dinsdagmiddag kwamen een aantal leerlingen van groep 8 van die school naar de Vredeskapel om dit voor het schooljaar 2019/2020 over te dragen aan een aantal leerlingen van groep 7 van de Montessori+. 

Voor een artikel met foto’s over de overdracht klik op Prinsenbeek Nieuws:  OVERDRACHT ONDERHOUD VREDESKAPEL


PRESENTATIE BOEK “LINDENDAAL, OF HET DRAMA VAN BOSCHDAL” ZEER SUCCESVOL – zondag 28 april 2019

In een bomvolle Belle Fleurzaal in De Drie Linden met meer dan 300 belangstellenden vond afgelopen zondagmiddag, 28 april 2019, de presentatie van het nieuwe boek “LINDENDAAL, OF HET DRAMA VAN BOSCHDALvan onze heemkundekring plaats.

“LINDENDAAL” vertelt het verhaal over het verdriet en de ondergang van een grafelijke familie, is geschreven door Louise Stratenus en hertaald door Nannie van Berkum, de illustraties zijn van Petra Cornelisse en Sjoerd Eeftens.
Door 9 scenes uit het boek te spelen wisten de acteurs met mooi spel en tegen fraaie fotografische decors de sfeer van het dramatische boek op een voortreffelijke manier te vertolken. De scenes werden afgewisseld door stemmige muziek van het koor Just Us.
Voor de goed getroffen scripts tekenden Petra Cornelisse en Sjoerd Eeftens. De regie was in handen van Kees Vogels.
Na de pauze kon men nog genieten van een optreden van het koor Just Us onder leiding van Wilma Boom en het duo Florianne en Anton Spijkers, die met hun songs het publiek wisten te raken. Al met al een mooie middag waaraan velen nog lang zullen terugdenken. Wij bedanken iedereen (voor en achter de schermen) die aan deze presentatie zijn medewerking heeft verleend.


“MONSTER GELDZUCHT”
geschonken aan ons museum

SMEED- EN HOUTKUNST” van HARRY SEWEUSTER op 4 zondagen in april-mei juni 2019
De geëxposeerde objecten zijn gemaakt in de periode 1970-2019 van resten ijzer, hout, klei en plexiglas. In zijn visie op de creativiteit en het vakmanschap van de kunstenaar gaat de voorkeur uit naar werk dat ook voor de niet-geschoolde bezoeker herkenbaar is. Ook mag hij daarbij een maatschappijkritisch geluid laten horen.

Met zijn expositie in ons museum wilde hij graag een bijdrage leveren om het culturele leven uit het verleden door te geven aan de komende generaties.

Een van zijn bijzondere kunstwerken “Het monster Geldzucht” heeft hij geschonken aan het museum en kreeg daarom een mooie plaats in de tuin.


LEZING “VELDNAMEN in PRINCENHAGE en PRINSENBEEK” door de heer CHRIST BUIKS op woensdag 27 maart
Waar komen ze vandaan: al die oude namen van gehuchten, dorpen, akkers en straten, zoals Overveld, Vroente, Westrik, de Rijt, Kapelakkers enz.?

Christ Buiks heeft hier de afgelopen 30 jaar onderzoek naar gedaan en het resultaat neergelegd in een ruim 2400 bladzijden tellend boek (8 delen).In deze lezing vertelde hij hierover en maakte ons duidelijk wat toponiemen oftewel veldnamen zijn en wat zij zeggen over de geschiedenis van ons dorp.  

Voor een uitgebreid verslag over deze lezing zie Prinsenbeek Nieuws, klik op  “Het stikt hier van de namen”


NIEUW BESTUURSLID ELS BOONS-MATTIJSSEN
Els Boons-Mattijssen

In de ledenvergadering van 13 maart is Els Boons-Mattijssen gekozen als nieuw 6e bestuurslid. 

Els is geboren en getogen op de Beek en woont aan de Vianendreef. Het is de bedoeling dat zij het penningmeesterschap van Wijnand Bouman over gaat nemen. Wijnand wil de komende tijd meer tijd besteden aan de 2e fase van de uitbreiding, inrichting enz. van het museum.


LEDENVERGADERING 13 MAART 2019

Er klonken in de volle zaal van Marktzicht veel optimistische geluiden tijdens de jaarvergadering van de Heemkundekring.
Ad van Melis en Jan Rabelink werden weer voor drie jaar herbenoemd en Els Boons-Mattijssen treedt als nieuw 6bestuurslid toe tot het bestuur en zal straks het penningmeesterschap van Wijnand Bouman overnemen.
Het ledental is flink stijgende en gaat misschien binnenkort het magische getal van 600 gezinsleden halen.
Op zondag 28 april a.s. wordt met een grote voorstelling in de De Drie Linden het zoveelste nieuwe boek gepresenteerd.
Ook het in 2005 opgerichte museum De Rijf draait op volle toeren en hoopt in de loop van dit jaar de 25000bezoeker te kunnen verwelkomen. Dat is een mooi resultaat gezien het feit dat er in die 14 jaar 3 jaren zijn geweest dat het museum vanwege inrichting/verhuizing steeds een flinke tijd gesloten is geweest. De financiën hebben het in verband met de verhuizing naar en aanpassing van het museum aan de Brielsedreef even moeilijk gehad, maar er is nog voldoende reserve voor de uitvoering van de 2fase. Het museum is in oppervlakte straks even groot als de locatie aan de Vijverstraat. Ook is afgelopen jaar al een kantine/lezingenruimte in gebruik genomen. (ruim 600 m2). Eind dit jaar hoopt men de 2fase afgerond te hebben en is er nog meer Beekse historie te zien. De financiële resultaten zullen hierna weer betere cijfers laten zien.
Het activiteitenprogramma en het museumexpositieschema voor 2019 laten weer veel mooie en aantrekkelijke activiteiten zien. Maar het vraagt allemaal veel inzet van veel mensen. Het bestuur toonde daarom veel waardering voor de vele tientallen vrijwilligers die ieder op zijn eigen manier zijn/haar bijdrage levert.

Er was dan ook alle reden om er gisteren een mooi feestje van te maken.
En dat kan bij de heemkundekring ook, want de komiek Dun Bart kwam na de pauze onze vereniging feliciteren. Dat deed hij geheel op zijn eigen ludieke wijze. Met orgelmuziek (aangestuurd door een antieke Singernaaimachine), gedichten, liedjes, quizzen, sprookjes en “waardevolle” geschenken werd tot groot plezier van de aanwezigen en veel applaus menige vrijwilliger in het zonnetje gezet. Kortom het was een – zoals het ook hoort bij onze echte Bikse club – ouderwets gezellige en vrolijke avond.


7 februari 2019
BEEKS KERKEPAADJE WORDT “OMMETJE”
Vroeger waren er veel korte verbindingen tussen de verschillende delen van ons dorp. Dit zijn de historische “kerkepaadjes”.
De afgelopen decennia is er op dat gebied veel veranderd.
Uit nostalgische overwegingen rijpte de gedachte om die kerkepaadjes weer in ere te herstellen: als wandelpaadje. Helemaal toen duidelijk werd, dat het om gronden van Staatsbosbeheer en de Gemeente Breda ging.
De nu ontstane route is eigenlijk een combinatie van de twee vroegere paden die de verbinding vormen tussen de Zanddreef en de Hooiberg. Op het gedeelte van Staatsbosbeheer is inmiddels het ‘Heidreefke’ als laantje in ere hersteld.
De Hooiberg is een belangrijke schakel tussen het Liesbos aan de zuidkant en de poldernatuur Strijpen/Zwartenberg aan de noordkant. Ook is het bos onderdeel van het planologische belevingsareaal ‘groen/water naar stedelijk’ van Breda.

Lees de artikelen op Prinsenbeek Nieuws van 17 januari 2019, klik op
HEIDREEFKE EN WANDELSPOOR EINDELIJK OPEN 
en het artikel van 28 januari 2019, klik op
BEEKS KERKEPAADJE WORDT “OMMETJE” 
en het artikel van 7 februari 2019, klik op
HEIDREEFKE OFFICIEEL GEOPEND


3 februari en 10 maart 2019
36 BEKENDE BEEKSE MANNEN EN VROUWEN VAN WELEER IN BEELD
In september 1997 verscheen bij onze heemkundekring het door Kees Nagelkerke geschreven en samengestelde Prinsenbeekse Toetenboek. Hierin portretteerde hij 58 herkenbare dorpsgenoten van toen en nu. Herkenbaar vanwege hun verdiensten voor de Prinsenbeekse gemeenschap. Het boek laat op iedere pagina een foto zien met een op de persoon toepasselijk gedicht.
Het is overigens al jaren geheel uitverkocht.

We zijn nu ruim 20 jaar later en 36 van deze dorpsgenoten zijn helaas niet meer onder ons. Maar hun verdiensten zijn nog steeds te merken in ons dorp en wie zij waren mag daarom niet vergeten worden.
Alle reden dus om die 36 dorpsgenoten d.m.v. foto’s nog eens in de spotlights te plaatsen. Voor veel bezoekers zal het ongetwijfeld herinneringen weer boven brengen en voor de bezoekers die ze niet gekend hebben is het een kennismaking met de mannen en vrouwen die ieder op hun eigen wijze Prinsenbeek mede gemaakt hebben.


3 februari 2019
DEMONSTRATIE KLOKKENMAKEN

Hans Bastiaansen is opgegroeid in een fietsenmakersgezin, waar altijd wel iets te repareren was en waar hij dan ook menig keer een handje heeft geholpen. Vanwege zijn fascinatie voor kleine mechanieken koos hij voor de opleiding fijnmechanische techniek.
Nadien werkte hij 37 jaar bij de bekende klokkenfirma Schreurs in de Catharinastraat in Breda. Daar repareerde en restaureerde hij allerlei soorten uurwerken in de ruimste zin van het woord. Van kleine zakhorloges, gewone uurwerken tot torenuurwerken.
Inmiddels werkt hij alweer een aantal jaren als zelfstandig uurwerkmaker met meer dan 40 jaar ervaring.


7 januari 2019
SUCCES MUSEUM DE RIJF ZET ZICH OOK AAN DE BRIELSEDREEF VOORT.

Eind 2017 was de verhuizing van het museum van de Vijverstraat naar de Brielsedreef. In december 2017 werd daar het nieuwe museum geopend. Aangezien de afstand van het centrum tot het nieuwe museum aan de Brielsedreef toch een stuk groter is dan naar de Vijverstraat, bestond er toch enige angst dat de bezoekersaantallen terug zouden lopen. Maar niets is minder waar, want met 1929 bezoekers staat 2018 op de 7e plaats in het 14-jarig bestaan van het museum. Het is zeer wel mogelijk dat we dit jaar de 25.000e bezoeker mogen begroeten.


6 januari 2019
WINTERSFEER IN MUSEUM DE RIJF

In Museum De Rijf was het echt winter en kon men nog een beetje nagenieten van de afgelopen kerstdagen en het begin van het nieuwe jaar.
Heel speciaal waren de mooie heiligenbeelden. Die hadden vroeger in veel woningen een belangrijk plaatsje.
Een flink aantal Prinsenbeekse kunstenaars exposeerden hier hun op kerst en winter geïnspireerd werk.
Er was divers werk te zien van Aagje v.d. Brand, Loes Dekkers, Lia de Graaf, Ingrid van Hove, Marij Koolhof, Adje Langen, Anton Overboom, Carlos Staelens, Jan Strube en Jan Tankink.