Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Overdracht ONDERHOUD VREDESKAPEL door SCHOLEN

10 mei 2017 @ 11:15 - 12:00


PLECHTIGE OVERDRACHT ONDERHOUDSTAAK VREDESKAPEL DOOR SCHOLEN: “WIJ HOUDEN DE VREDESKAPEL IN ERE” 

op woensdag 10 mei 2017 om 11.15 uur

Sinds een aantal jaren houden leerlingen van de 3 Prinsenbeekse basisscholen in samenwerking met onze heemkundekring bij toerbeurt de Vredeskapel schoon. Afgelopen schooljaar was dit basisschool Apollo.

Woensdag 10 mei komen een aantal leerlingen van groep 8 van de basisschool Apollo naar de Vredeskapel om dit voor het schooljaar 2016-2017 over te dragen aan een aantal leerlingen van groep 7 van de basisschool de Griffioen.

In het Mobilisatiemuseum achter de Vredeskapel worden zij ontvangen door het bestuur van de heemkundekring. Voorzitter Ad van Melis houdt een welkomstwoord, waarbij het belang van vrijheid en veiligheid en het goed onderhouden van tastbare monumenten die ons hierover aan het denken zetten, wordt benadrukt. Pim Monné licht daarna de geschiedenis van de Vredeskapel toe en vraagt de jeugd om in de toekomst zorgvuldig met de kapel en omgeving om te gaan. Vervolgens wordt een korte film over de 2e wereldoorlog en het vieren van ruim 70 jaar vrijheid vertoond.

Om 11.15 uur gaan de kinderen in optocht met voorop de vlaggen van Prinsenbeek en de Heemkundekring naar de Vredeskapel. Daar wordt door middel van een ingelijste foto van de Vredeskapel met de tekst “WIJ HOUDEN DE VREDESKAPEL IN ERE” symbolisch de onderhoudstaak door de Apolloschool overgedragen aan de Griffioenschool. Het is de bedoeling dat ieder jaar in de maand mei eenzelfde overdracht plaatsvindt en dat de ontvangende school de foto ophangt op een goed zichtbare plaats in de school.

Samen met de kinderen zal het koor “Beekse Smart” tijdens de plechtigheid een Vredeslied en het Prinsenbeeks volkslied ten gehore brengen.

U bent hierbij van harte welkom!

 

Voor foto’s van overdracht in 2016 zie onder FOTO’s op deze website.

 

 

Gegevens

Datum:
10 mei 2017
Tijd:
11:15 - 12:00

Locatie

VREDESKAPEL
Kapelstraat 30
Prinsenbeek, Netherlands

Organisator

Heemkundekring OP DE BEEK
E-mail:
hkopdebeek@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator