Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OPENING WANDELROUTE HOOIBERG/HEIDREEFKE/ZANDDREEF DOOR WETHOUDER DE BEER

7 februari 2019 @ 13:30 - 14:00

 

 


Vroeger waren er veel korte verbindingen tussen de verschillende delen van ons dorp. Dit zijn de historische “kerkepaadjes”.


De afgelopen decennia is er op dat gebied veel veranderd. Uit nostalgische overwegingen rijpte de gedachte om die kerkepaadjes weer in ere te herstellen: als wandelpaadje. Helemaal toen duidelijk werd, dat het om gronden van Staatsbosbeheer en de Gemeente Breda ging.


De nu ontstane route is eigenlijk een combinatie van de twee vroegere paden die de verbinding vormen tussen de Zanddreef en de Hooiberg. Op het gedeelte van Staatsbosbeheer is inmiddels het ‘Heidreefke’ als laantje in ere hersteld.
 

De Hooiberg is een belangrijke schakel tussen het Liesbos aan de zuidkant en de poldernatuur Strijpen/Zwartenberg aan de noordkant. Ook is het bos onderdeel van het planologische belevingsareaal ‘groen/water naar stedelijk’ van Breda.

 

Lees het artikel op Prinsenbeek Nieuws van 17 januari 2019, klik op  HEIDREEFKE EN WANDELSPOOR EINDELIJK OPEN 

en het artikel op 28 januari 2019 BEEKS KERKEPAADJE WORDT OMMETJE, klik op:  https://www.prinsenbeeknieuws.nl/nieuws/beeks-kerkepaadje-wordt-ommetje-hooiberg-/#.XFG2ri1x9uU

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
7 februari 2019
Tijd:
13:30 - 14:00
Site:
hk-opdebeek.nl

Organisator

Heemkundekring OP DE BEEK
E-mail:
hkopdebeek@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator