Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OPENING HERMAN DIRVENPARK

6 september 2020 @ 14:00


Wij zijn zeer verheugd dat het gemeentebestuur van Breda ons voorstel heeft gevolgd tot het vernoemen van een straat naar onze in 1999 helaas te vroeg overleden dorpsgenoot Herman Dirven. Vanwege zijn tomeloze inzet voor de Prinsenbeekse gemeenschap heeft Herman deze vernoeming ten volle verdiend. Een Prinsenbekenaar in hart en nieren.

Zo stond hij o.a. aan de wieg van de BAK van Boemeldonck, was oprichter van de plaatselijke VVD en 20 jaar raadslid, waarvan 8 jaar wethouder.

Zijn kennis als historicus legde hij neer in vele boeken en periodieken, zoals in het tijdschrift van de Werkgroep Haagse Beemden: Hage. Als lid van de Beekse Redactie Tafel schreef hij jarenlang voor Modern Prinsenbeek vele artikelen voor de voorpagina.  Bovendien was hij vaak initiatiefnemer en medeorganisator van vele plaatselijke evenementen.

De man die vele straatnamen in Prinsenbeek heeft bedacht krijgt nu zelf een eigen straatnaam.

Op zijn geboortedag (86 jaar geleden) om 14.00 uur vindt de feestelijke onthulling van het straatnaambord plaats op het parkeerterrein aan de Nassaustraat in het bijzijn van zijn familie, de nieuwe bewoners van de beide appartementencomplexen en genodigden. Op het programma staan toespraken, gedichten en muziek van Blaaskapel D’Ruit.

Luttelhof
Natuurlijk zijn ook de bewoners van de woningen aan de Luttelhof hierbij betrokken. Deze naam is ook een initiatief van de heemkundekring. Tot begin vorige eeuw stond in het centrum van de Beek een grote hoeve met de naam Merlijnshoeve. De eigenaren noemden het perceel waar nu deze straat ligt: de Luttelhof (luttel is ‘klein’).

Iedereen is van harte welkom. Wel wordt verzocht dat u zich aan de coronavoorschriften houdt (1,5 meter afstand).

 

Gegevens

Datum:
6 september 2020
Tijd:
14:00
Site:
hk-opdebeek.nl

Locatie

Herman Dirvenpark parkeerplaats
Herman Dirvenpark
Prinsenbeek, Nederland
+ Google Maps

Organisator

Heemkundekring OP DE BEEK
E-mail:
hkopdebeek@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator