Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Muziekavond “THUIS IN BRABANT” met Cor Swanenberg/Henk Verhagen, Annelieke Merx, Lya de Haas/Hennie Korsten

23 maart 2013 @ 20:00 - 23:00

Gratis

“THUIS in BRABANT”  een Brabantse avond, die louter en alleen is gevuld met bekende Brabantse artiesten.

Voor u zullen optreden: Cor Swanenberg met accordeonist Henk Verhagen, Annelieke Merx met gitaar en Lya de Haas met Hennie Korsten op gitaar. Stuk voor stuk artiesten die garant staan voor een onvergetelijke avond.  

 

LOCATIE: Rabozaal  Drie Linden Prinsenbeek. De avond begint om 20.00 uur en zal duren tot 23.00 uur. Dit betekent (naast een half uurtje pauze):  2 1/2 uur Brabantse muziek!

TOEGANGSPRIJS: voor leden  € 10,00 per kaart; voor niet-leden € 12,50 per kaart.

TOEGANGSKAARTEN voor € 12,50 per kaart zijn verkrijgbaar bij boekhandel “In the Mood” aan de Groenstraat en bij “Primera” aan de Markt te Prinsenbeek .

Leden kunnen voor kaartjes met gereduceerd tarief (€ 10,–) contact opnemen met Wijnand Bouman  076-5933569

 

Wie zijn die artiesten?

 

Cor Swanenberg  – website www.corswanenberg.nl – is dialectschrijver en schreef vele liedteksten o.a. voor Linnegoewd, Lya de Haas en Ut Prebére wèrd. Ook schreef hij vele historische boeken. Zijn oeuvre omvat meer dan 40 boeken in het Nederlands en in het dialect. In 1991 stelt hij samen met zijn vrouw de Brabantse Spreukenkalender samen. In 1997 ontving hij de “Ad de Laat” prijs voor zijn publicaties in het Brabants Dialect. Cor is al meer dan 25 jaar één van de animatoren van de Brabantse streektaal/muziek.

Hij werkt veel samen met accordeonist Henk Verhagen en Annelieke Merx en heeft vele cd’s gemaakt alleen en of in samenwerking met anderen. Enkele van zijn cd’s zijn: De Vloedgolf(2005), D’n Bosch is zo schón, Brabant op z’n best en De moeite wérd.

Kortom een rasartiest, allround. Een man die het publiek boeit met lied en sketch. 

Henk Verhagen -google: accordeonist Henk Verhagen- is naast vertegenwoordiger in de horeca ook accordeonist en zanger. In de jaren ’90 richtte hij samen met Huub Toelen de Dungense Liederentafel op. Verhagen alias “Driek Muziek” is ook de oprichter van de Volksdansgroep Brabants Bont en sinds 2004 de vaste begeleider van Cor Swanenberg. Hij maakte vele cd’s samen met o.a. Cor Swanenberg en Annelieke Merx.

Een accordeonist met een grote muzikale gave.

 

 

 Annelieke Merx – website www.anneliekemerx.nl –  beschikt over een prachtige stem en heeft de kwaliteiten van een volwaardige chansonnière in zich en brengt dat ook ten gehore. Annelieke schrijft eigen liedjes en trakteert en boeit haar publiek met gezellige, vrolijke en  luisterliedjes. Zij begeleidt zichzelf op de gitaar. Inmiddels heeft zij vier cd’s opgenomen en uitgebracht in haar Brabantse streektaal t.w. Nevel, Leeve Lust, Maoneschijn en Vrolijk Kerstfeest. In samenwerking met Cor Swanenberg bracht zij de Kerst-cd “Onderweges naor Kerstmis 2003” uit.

Deze zangeres hoort bij de Toppers van het Brabantse lied.

 

 

  

Lya de Haas  – website www.lyadehaas.nl –  zingt haar liedjes in het Brabantse dialect, hetgeen door de jaren heen haar specialiteit is geworden. Zij trekt kris-kras door Brabant en wordt veelal begeleid door haar partner Hennie Korsten op zijn gitaar. Ook Lya speelt gitaar. Zij zegt: “muziek, het Brabantse lied brengt gezelligheid, warmte, opent je hart en maakt ook je lachspieren los; muziek maken kan overal in een theaterzaal, in een kerk of in uw huiskamer”. Zij heeft bekendheid gekregen met onder meer het Brabantse Maria-liedje “Ons Lieve Vrouwke”.  Zij heeft vele cd’s op haar naam staan, zoals ’n Lutske me’Lya’s, Blef nog Efkes, Stille Taal en de kerst-cd “Kerstcadeautje”. Lya is regelmatig te horen op Omroep Brabant, tot voor kort had zij daar een middagprogramma op de zondag tussen 17.00- 18.00 uur.

Een zangeres met een warme boodschap in haar liedjes!  

Hennie Korsten   – website www.henniekorsten.nl – is voor velen een bekende als producer en gitarist. Hij heeft in zijn studio vanaf 1981 zeer veel cd’s opgenomen (en nog steeds) van verschillende genres. Vele jaren werkte hij ten dienste van anderen, zowel in zijn studio als op het podium. Hij treedt steeds vaker op als vaste begeleider van zijn partner Lya de Haas. Uit het publiek kwam steeds vaker de vraag om een cd met gitaarmuziek te maken. Op verzoek heeft hij dat gedaan en wel in 2001 verscheen zijn eerste solo album. Cd’s van Hennie zijn o.m. Calore, Caliënte en Sereno. Stuk voor stuk albums van grote klasse!

We hebben hier te maken met een virtuoos op de gitaar.  

 

 

 

Gegevens

Datum:
23 maart 2013
Tijd:
20:00 - 23:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Rabozaal De Drie Linden
Heisprong 15
PRINSENBEEK, 4841 NA Netherlands
+ Google Maps

Organisator

HKK Op de Beek
Bekijk de site van Organisator