Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Museum DE RIJF open met expositie “KERST OP DE BEEK”

14 december 2014 @ 13:30 - 16:30

gratis

kerstmisMuseum De Rijf open met expositie “KERST OP DE BEEK”  met de bijzondere kerststallenverzameling van JOS DAMEN.

Van kinds af aan is Jos gefascineerd geweest door het kerstfeest. Voor hem is dat het complete feest met al wat daarbij hoort, zoals het bijwonen van de nachtmis vroeger, de kerststal in de kerk, maar vooral ook thuis, de kerststal met de versieringen. 

Op latere leeftijd ontstond het idee om bij zijn boerderij in Alphen een kerststal te bouwen, die buiten kon worden opgesteld. Het begon met een eenvoudige stal, met daarin een zelfgemaakt Mariabeeld en de kribbe met het kindje Jezus. Maar al snel kwam er een grotere kerststal met daarin een kerstgroep bestaande uit acht delen. Elk jaar weer wordt deze kerststal opgebouwd met telkens weer nieuwe ideeën wat betreft uitvoering en samenstelling. 

Daarnaast begon hij met het verzamelen van kerststallen en kerstgroepen groot en klein, van hout, papier, glas, gips, plastic of steen, alsmede kerstkaarten met daarop een afbeelding van een kerststal of kerstgroep. Dit alles heeft geresulteerd in een grote verzameling die tijdens de kerstperiode in Museum de Rijf te zien is.

De middag wordt opgeluisterd door een muziekcombo met kerstzang.

 

 

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
14 december 2014
Tijd:
13:30 - 16:30
Kosten:
gratis

Locatie

Museum De Rijf
Vijverstraat 3
Prinsenbeek, 4841 AT Netherlands
+ Google Maps

Organisator

HKK “Op de Beek”
E-mail:
hkopdebeek@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator