Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Museum De Rijf open met expositie “GETUIGEN UIT HET BEEKSE SCHILDERSVERLEDEN”

19 oktober 2014 @ 13:30 - 16:30

gratis

GETUIGEN UIT HET BEEKSE SCHILDERSVERLEDEN

Beekse schildersKees de Gouw, Anton Aarts, en Adri Verwijmeren, drie Beekse schilders, zullen oude tijden doen herleven.

Tijdens deze speciale opening waant men zich weer terug in de tijd van de jaren 50/60. Er zullen diverse demonstraties worden gegeven. Het schilderen zoals dat vroeger ging zal weer tot leven komen. Wat te denken van het handmatig mengen van verf op kleur, het plamuren van het hout, het zetten van glas met stopverf, het snijden van het glas en het aanbrengen van structuur op muren met de hypermoderne structuurroller uit de “oude doos”. 

Naast deze zaken zullen zij marmerimitatie tonen en laten zien hoe dat gaat. Het werken met fijne penselen zoals het aanbrengen van namen op adresplaatjes. Het werken met sjablonen en nog veel meer! Het gereedschap, dat vroeger werd gebruikt, mag natuurlijk niet ontbreken. Het wordt getoond maar er zal ook mee worden gewerkt.

Naast al deze demonstraties kunt u op foto’s zien hoe dat vroeger allemaal werd gedaan. Ook zal er veel naslagwerk in de vorm van boeken worden getoond van vroeger.

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
19 oktober 2014
Tijd:
13:30 - 16:30
Kosten:
gratis

Locatie

Museum De Rijf
Vijverstraat 3
Prinsenbeek, 4841 AT Netherlands
+ Google Maps

Organisator

HKK Op de Beek
E-mail:
hkopdebeek@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator