Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MUSEUM DE RIJF OPEN met EXPOSITIE “PASSIE EN GEVOEL”

2 april 2017 @ 13:30 - 16:30


SCHILDERIJEN TON VAN DE LAAR

 

In deze expositie ziet u een selectie uit de eigentijds impressionistische werken geschilderd in de laatste 25 jaar. Ton werd geboren in Eindhoven en woont sinds 2014 in Prinsenbeek samen met zijn Hanneke. Zijn voorliefde voor de schilderkunst kwam voort uit een tekenaanleg die hij al jong tentoon spreidde, zijn oorspronkelijke hobby fotografie en uit zijn loopbaan in de behang. Door de nauwe samenwerking met de artistieke mensen werd de drang te gaan schilderen aangewakkerd.

Omstreeks 1990 begon hij na jaren van lessen met veel passie en gevoel vrij te schilderen. Hij wilde op een spontane wijze de essentie van het onderwerp weergeven. Vooral organische vormen, figuur en kop trokken hem aan.

Ton reisde veel, waardoor vele schilderijen ontstonden in acryl en olieverf over o.a. natuur (landschap, bloemen, koraal), maatschappij (freedom), muziek, culturen, dans en sport. En niet te vergeten zijn geliefde Bali waar hij vaak verbleef samen met zijn vrouw, maar ook na haar plotseling overlijden in 1998. Zijn gevoel in de daarop volgende periode gaf hij weer in de serie ‘De dood voorbij’. Recent schilderde hij nog een serie over de onder water wereld, met name het koraal dat hij in de omgeving van Bali zelf mocht aanschouwen.

Momenteel werkt hij aan een nieuwe serie ‘soft impressions’ een techniek waarmee hij zijn gevoel nog beter tot uitdrukking kan brengen. (www.tonvandelaar.nl)

 

TEXTIELKUNST RIA BRASPENNING

 

Ria Braspenning is geboren en getogen als oudste van 6 kinderen op “de Peperhoeve” in de Beeksestraat in Prinsenbeek. Opgegroeid op de boerderij, waar hergebruik (nu vintage genoemd) de normaalste zaak van de wereld was.  Dat stimuleert het creatief denken en handelen. Weggooien kon altijd nog.

Als kind kwam zij in aanraking met haar buurmeisjes de naaisters Marie en To de Nijs. Zij stonden aan de wieg van haar passie voor textiel. Al ruim 15 jaar werkt zij met textiel als kunstvorm, waarvan de laatste jaren als fulltime kunstenaar. Textiel is haar gereedschap om gevoelens en ervaringen vorm te geven. Daarmee kan zij zich het beste uitdrukken.

Zoals gras of water niet gaat over mooi of lelijk en muziek over gevoel en klankgaat, gaat het haar om het beeld dat zij wil oproepen en doorgeven. Haar werk gaat over herinneren (memento) en hergebruik. Zij interpreteert sporen en fragmenten in haar werk. Dicht bij haarzelf en universeel herkenbaar.

Zij maakt actief deel uit van TeXperanto en StALcollectief en is lid van SteekPlus en ViltKontaktGroep. Ze exposeert regelmatig in binnen en buitenland. (www.Texperia.nl)

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
2 april 2017
Tijd:
13:30 - 16:30

Locatie

Museum DE RIJF
Vijverstraat 3
Prinsenbeek, 4841 AT Netherlands
+ Google Maps

Organisator

Heemkundekring OP DE BEEK
E-mail:
hkopdebeek@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator