Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MUSEUM DE RIJF OPEN met expositie werk van Joost van den Hoven

3 september 2016 @ 13:30 - 16:30

Gratis

‘De verbeelding is misschien wel de grootste macht’

 EXPOSITIE werk van Joost van den Hoven 

Op zaterdag 3 en zondag 4 september 2016 wordt in museum De Rijf in Prinsenbeek het werk geëxposeerd van de Prinsenbeekse/Etten-Leurse kunstenaar/graficus/muzikant Joost van den Hoven (1960-2015). Voor het eerst zal het werk van Joost in zijn samenhang te zien zijn: tekeningen, schilderijen, beelden, etsen, zeefdrukken en stripverhalen. Het boek over zijn werk, getiteld Joost Johannes Julius, tekenaar schilder beeldhouwer muzikant, zal bij die gelegenheid verkrijgbaar zijn.

Tentoonstelling en boek geven een compleet beeld van zijn werk, dat gekenmerkt wordt door thema’s als muziek, carnaval en natuur. Ook zijn stripverhalen zijn te zien, evenals de geïllustreerde liedteksten die hij maakte naar aanleiding van het werk van Raymond van het Groenewoud, Guido Belcanto en Urbanus. De officiële opening wordt muzikaal omlijst door een optreden van het Etten-Leurse straatorkest Kliemaks.

Joost van den Hoven werd geboren in Breda, groeide vanaf zijn achtste op in Prinsenbeek, bezocht de KSE in Etten-Leur en deed zijn opleiding tot docent tekenen in Tilburg. Hij was trompettist in vele gezelschappen. Het langst speelde hij in het straatorkest Kliemaks en de Prinsenbeekse harmonie Amor Musae, maar ook in meer jazzgerichte muziekgezelschappen als de Double Dutch Jazzband en Petit Pleur, Straatterreur kwam zijn muzikale talent tot uiting. Naast zijn werk als onderwijsassistent op het Scala College, maakte hij veel kunstwerken: van schilderijen, etsen, zeefdrukken en grafiek tot houten beelden en diverse andere objecten. Dit totaaloverzicht van zijn werk zal eenmalig te zien zijn.

Openingstijden expositie: 3 en 4 september 2016, van 13.30 tot 17.00 uur.

Officiële opening: zaterdag 3 september 2016, 14.00 uur.

Meer informatie: Peer van den Hoven, peer@kleincanada.org, tel 06-15405659.

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
3 september 2016
Tijd:
13:30 - 16:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Museum DE RIJF
Vijverstraat 3
Prinsenbeek, 4841 AT Netherlands
+ Google Maps

Organisator

Heemkundekring OP DE BEEK
E-mail:
hkopdebeek@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator