Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MUSEUM DE RIJF OPEN “CREATIEF MET VERF EN GLAS”

10 augustus 2023 @ 13:30 - 16:00

Schilderijen van Henny van Gurp

Henny begon als twaalfjarige met het tekenen van personen op uitnodigingen voor bruiloften en partijen. Uiteraard moesten deze zoveel mogelijk lijken op de desbetreffende personen. Op verzoek werden ze ook ingekleurd. Dit was een goede leerschool, al was het vaak voor een appel en een ei.

Later ontstond bij hem de gedachte: als het met kleurpotlood lukt, dan gaat dat misschien ook wel met verf en kwast. Na jaren van druk zijn met van alles en nog wat, begon hij op 48-jarige leeftijd opnieuw met tekenen en schilderen. Hij doet dit tot op de dag van vandaag met veel plezier.

Mozaïek van Anita de Wit
Anita woont al 30 jaar in Prinsenbeek en werkt al 15 jaar met mozaïek. Het was en is haar grote hobby en het lag daarom voor de hand dat zij hiervan haar werk heeft gemaakt. Haar creaties zijn heel divers en zeer gevarieerd in materiaal. Het gebruik van deze materialen (o.a. Ottoman, Tiffanyglas, Snippets enz.) en de vierkante en ronde stenen en de triangels veroorzaken bijzondere effecten.

Ze geniet van het geven van workshops en het zien wat er op kinderfeestjes door kinderen voor moois gemaakt wordt. Ze heeft haar eigen atelier,  website https://www.mozaiekatelierprinsenbeek.nl en is te vinden op braderieën en jaarmarkten.

Gegevens

Datum:
10 augustus 2023
Tijd:
13:30 - 16:00
Site:
hk-opdebeek.nl

Locatie

Museum DE RIJF Brielsedreef
Brielsedreef 39a
Prinsenbeek, 4841 KR Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Heemkundekring OP DE BEEK
E-mail:
hkopdebeek@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator