Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MUSEUM DE RIJF OPEN met Expositie “SMEED- EN HOUTKUNST” van HARRY SEWEUSTER

5 mei 2019 @ 13:30 - 16:30


“SMEED- EN HOUTKUNST” van HARRY SEWEUSTER 

“MONSTER GELDZUCHT”
geschonken aan ons museum

De geëxposeerde objecten zijn gemaakt in de periode 1970-2019 van resten ijzer, hout, klei en plexiglas. Een fotocollage van zijn werk is op de expositie te zien. Harry is zich bewust van zijn creatieve vermogen en wil dat graag in dienst stellen van de verfraaiing van de leefomgeving van de medemens die dat niet heeft meegekregen. In zijn visie op de creativiteit en het vakmanschap van de kunstenaar gaat de voorkeur uit naar werk dat ook voor de niet-geschoolde bezoeker herkenbaar is. Ook mag hij daarbij een maatschappijkritisch geluid laten horen.

Via de ambachtsschool, de aktes Nh, Nht, Handvaardigheid en Tekenen en MO-handenarbeid werd Harry achtereenvolgens docent aan de 1e LTS aan de Spoorlaan en de M.D.S. (creatieve afdeling) van de Rooi Pannen in Tilburg. Na 13 jaar overdag werken en daarbij de avondopleidingen, kon hij zich in zijn woonplaats Goirle en omgeving volledig aan de door scholing en ervaring opgedane creatieve ingevingen wijden.

Met zijn expositie in ons museum wil hij graag een bijdrage leveren om het culturele leven uit het verleden door te geven aan de komende generaties. Een van zijn bijzondere kunstwerken “Het monster Geldzucht” heeft hij geschonken aan het museum en kreeg daarom een mooie plaats in de tuin.

De expositie wordt opgeluisterd met sfeermuziek door accordeonist ROB POLLÉ.

 

 

Gegevens

Datum:
5 mei 2019
Tijd:
13:30 - 16:30
Site:
hk-opdebeek.nl

Locatie

Museum DE RIJF Brielsedreef
Brielsedreef 39a
Prinsenbeek, 4841 KR Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Heemkundekring OP DE BEEK
E-mail:
hkopdebeek@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator