Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MUSEUM DE RIJF OPEN “EEN SCHITTERENDE KERST OP DE BEEK”

18 december 2016 @ 13:30 - 16:30

Gratis

 

affiche-kerst-2016

Op Basisschool De Griffioen is er veel ruimte voor creativiteit. Creativiteit is vooral nauw verbonden met kunst. Kustenaars kijken op een andere manier naar de wereld om hen heen en geven daar uiting aan op een oorspronkelijke manier. Kunstenaars maken iets nieuws. Soms begint dat met een idee. Maar soms begint dat ook gewoon met het materiaal.

Op Basisschool De Griffioen is ruimte voor creativiteit. Niet alleen maar tijdens de vakken handvaardigheid en tekenen. In al het werk op school komt het terug. Ook in alle leervakken als taal, rekenen, techniek en wereldverkenning wordt er een beroep gedaan op de creativiteit van de leerlingen. Bij creativiteit op onze school draait het juist om de combinatie van drie activiteiten: Waarnemen, denken én doen. Creativiteit heeft op Basisschool De Griffioen te maken met originaliteit maar ook met inventiviteit en daadkracht. Een idee alleen is niets. Je moet er ook wat van maken.

Op Basisschool De Griffioen is ruimte voor creativiteit. De school mag een tentoonstelling inrichten in Museum De Rijf. Met hulp van papa’s, mama’s, opa’s en oma’s worden er regelmatig creatieve middagen op Basisschool De Griffioen georganiseerd. Op deze middagen wordt er gebruik gemaakt van de kennis en kunde van iedereen, binnen en buiten de school! Juist op deze middagen maken de leerlingen kennis met vele variaties in creatieve werkvormen. Iedere leerkracht heeft de vrijheid om ook zijn eigen talent voor bepaalde werkvorm in te zetten. Muziek, drama, dans, beeldende vorming, textiele werkvormen, alle kunsten komen ruim aan bod. Basisschool De Griffioen werkt al meer dan vijf jaar op deze manier. Kinderen maken kennis met verschillende vormen van expressiviteit en creativiteit. Soms worden verborgen talenten ontdekt.

Op Basisschool De Griffioen is ruimte voor creativiteit: U bent van harte welkom in Museum De Rijf!!

 

Gegevens

Datum:
18 december 2016
Tijd:
13:30 - 16:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Museum DE RIJF
Vijverstraat 3
Prinsenbeek, 4841 AT Netherlands
+ Google Maps

Organisator

Heemkundekring OP DE BEEK
E-mail:
hkopdebeek@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator