Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LEZING “HET DRAMA VAN DE VLOEIWEIDE” door Rinie Maas en Janus Jochems

30 januari 2012 @ 19:30 - 22:00

$2,50

Lezing “HET DRAMA VAN DE VLOEIWEIDE” door Rinie Maas en Janus Jochems  (schrijvers van het boek “Het verbeten verzet van de Vloeiweide”) over het drama dat op de Vloeiweide plaats vond op 4 oktober 1944. Negen doden vielen daarbij te betreuren, onder wie een moeder met drie kinderen. Het is ook een landelijk bekend oorlogsverhaal; in het monument op de Dam in Amsterdam zit een urn met grond van de Vloeiweide.

Ook zal worden ingegaan op het Beeks verzet in de oorlog en de relatie die er was met de Vloeiweidepost.

Het heeft volgens Maas overigens maar een haartje gescheeld of ook Beek had zijn oorlogsdrama gehad. Dit was toen de Duitsers het door het Beeks verzet op het landgoed Bosdal ingerichte tijdelijke gevangenenkamp wilden opruimen. Maar men wist tijdig te ontsnappen. Hierover doen interessante verhalen de ronde. Daarom wordt een beroep gedaan op iedereen die hierover meer kan vertellen, om contact op te nemen met Rinie of met ons.  Er bestaan plannen om hierover een boek te laten verschijnen.

Rinie Maas is geen onbekende in Prinsenbeek en al woont hij al jaren in Breda, hij blijft een Bekenaar in hart en nieren want hij is hier geboren.

        

Gegevens

Datum:
30 januari 2012
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
$2,50

Locatie

Museum DE RIJF
Vijverstraat 3
Prinsenbeek, 4841 AT Netherlands
+ Google Maps

Organisator

HKK Op de Beek