Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KUNST-EXPOSITIE “TOON VERWIJMEREN” -1895-1980-

12 april 2015 @ 13:30 - 16:30

toegang gratis

Toon VerwijmerenIn 1888 werd het schildersbedrijf Verwijmeren opgericht en Toon was dus een schilderszoon. Op latere leeftijd nam hij samen met zijn broer Jan het bedrijf van zijn vader over. Het schildersbloed heeft er al van kindsbeen af in gezeten en hij was dan ook een vakman.

Naast het schildersbedrijf had hij ook nog een winkel met kerkboeken, rozenkransen, beeldjes, kralenbanden en met Sinterklaas volop speelgoed.

Toon was ook een zeer actief lid van de Beekse gemeenschap. In 1913 richtte hij mede de voetbalvereniging Beek Vooruit op, was lid van het kerkelijk zangkoor, actief lid van harmonie Amor Musae, de brandweer, de R.K. Middenstandsvereniging en de bejaardenbond. Voor al dat werk werd hij op zijn 80ste verjaardag onderscheiden met de oorkonde Pro Ecclesia Et Pontifice, een pauselijke onderscheiding. Zijn hobby was echter het kunstschilderen.

Tekenen deed hij als klein kind al en op oefening in militaire dienst had hij altijd zijn schetsboekje bij zich. (Dat boekje is ook te zien in de expositie). Vooral na zijn pensioen heeft hij heel wat schilderijen gemaakt.

 

 

 

Gegevens

Datum:
12 april 2015
Tijd:
13:30 - 16:30
Kosten:
toegang gratis

Locatie

Museum De Rijf
Vijverstraat 3
Prinsenbeek, 4841 AT Netherlands
+ Google Maps

Organisator

HKK Op de Beek
E-mail:
hkopdebeek@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator