Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KUNST-EXPOSITIE FAM. DE JONG “AD.MA.FRA.JA”

1 februari 2015 @ 13:30 - 16:30

toegang gratis

Vier leden van de Familie de Jong, geboren en getogen in dit dorp, maken ieder op hun persoonlijke wijze kunstwerken in uiteenlopende materialen. Met deze tentoonstelling komt een lang gekoesterde wens van dit Kunstviertal tot vervulling.

Frank de Jong, zoon van Jan en tevens oudste neef van deze kunstzinnige familie, zal op zondag 1 februari om 13.00 uur voor genodigden de Kunst Expositie openen.

Kunstwerk-Adje-Langen-de-JongAdje Langen- de Jong1944, zus van Jan en Frans: Haar werk wordt gevoed door een bron van diep gevoelde ervaringen. Haar tekeningen zijn een intuïtief lijnenspel, de behandeling van textiel is onorthodox. 

 

 

 

Kunstwerk-Maureen-de-JongMaureen de Jong 1971, dochter van Jan: Haar schilderijen zijn tot de essentie terug gebrachte vormen in verf op doek of paneel. In haar digitale grafiek onderzoekt zij haar zijn (bestaan) door ontleding en herschikking van de ruimte in de breedste zin.

 

 

 

Kunstwerk-Jan-de-JongJan de Jong 1941, broer van Adje en Frans: Zijn beelden in hout munten uit in hoogwaardig ambacht met liefde gekoppeld aan eigen interpretaties van zowel stereometrische als (geabstraheerde) figuratieve vormen.

 

 

 

Kunstwerk-Frans-de-JongFrans de Jong 1947, broer van Adje en Jan: De schilderijen in acryl op paneel zijn expressies van persoonlijke waarnemingen voor en “voorbij” de horizon van wat mogelijk zou kunnen zijn op weg naar het wezen der dingen.

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
1 februari 2015
Tijd:
13:30 - 16:30
Kosten:
toegang gratis

Locatie

Museum De Rijf
Vijverstraat 3
Prinsenbeek, 4841 AT Netherlands
+ Google Maps

Organisator

HKK Op de Beek
E-mail:
hkopdebeek@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator