Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

“HEERLIJK RONDJE BURGST”

30 augustus 2015 @ 11:00 - 16:00

€14

Tijdens dit Heerlijk Rondje Burgst kunt u (hernieuwd) kennismaken met het landgoed en de Heerlijkheid Burgst die het groene hart vormen van de Haagse Beemden.

Kunstenaars laten zien en horen wat hen inspireert in dit gebied, u komt ze tegen tijdens een door onze Heemkundekring begeleide wandeling die begint en eindigt op Kinderboerderij de Sik, waar van alles te doen is. De wandeling doet ook Stadsboerderij De Kleine Hoeve aan, waar diverse activiteiten worden georganiseerd en u kunt kennismaken met de producten van 
De Kleine Hoeve en Vleesveehouderij v.d. Haar-Snijders.

Samen met de Stichtingen “Kunstschatten Haagse Beemden”, “Stadsboerderij De Kleine Hoeve”, “Kinderboerderij De Sik” en “Heerlijkheid Burgst” organiseert onze heemkundekring deze dag nu voor de tweede keer . U kunt op deze dag (hernieuwd) kennismaken met het landgoed en de Heerlijkheid Burgst die het groene hart vormen van de Haagse Beemden.

Tijdens de, door vrijwilligers van onze heemkundekring, begeleide rondwandeling over landgoed Burgst, geniet u van de natuur, komt meer te weten over de cultuur en ziet u meerdere kunstenaars uit diverse disciplines aan het werk.  Kunst, cultuur en natuur dus samen in een wandeling.

De wandeling begint en eindigt op Kinderboerderij de Sik, Kesterendreef 14. Op twee-derde van de wandeling komen we op stadsboerderij de Kleine Hoeve. De beheerders van het landgoed (de Heerlijkheid Burgst, bestaande uit kinderboerderij de Sik, stadsboerderij De Kleine Hoeve, vleesveehouderij v.d. Haar/Snijders en de gemeente Breda laten zien wat zij hier doen en wat dat oplevert.

Je kunt je vooraf aanmelden (www.kunstschattenhb.nl), maar aanmelden bij kinderboerderij de Sik op de dag zelf kan ook. Daar is ook informatie over het voedselbos, knutselen voor kinderen en verkooppunt traktatiebon (€ 1,50) voor thee/koffie/limonade en een aantal kleine traktaties.

Kosten voor de wandeling: € 2,50 voor volwassenen, € 1,50 voor kinderen onder de 14 jaar. Hierbij zijn inbegrepen een aantal traktaties en een boekje over het Heerlijk Rondje Burgst. De laatste wandeling vertrekt om 15.00 uur.

 

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
30 augustus 2015
Tijd:
11:00 - 16:00
Kosten:
€14

Locatie

Kinderboerderij De Sik
Kesterendreef 14
Breda, 4822 WT Netherlands
+ Google Maps