Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HEEMREIS “DUBBEL GENIETEN” naar GEMERT-LIESHOUT

25 juni 2016 @ 08:30 - 18:00

€35

HEEMREIS naar het prachtige openlucht/boerenbondsmuseum in Gemert en bezoek aan de Bavaria-brouwerij in Lieshout.

DEELNAME:  Opgave (maximaal 2 personen per lidmaatschap) is alleen mogelijk door betaling van € 35,– per persoon  (incl. koffie/thee met traktatie en lunch)  op rekeningnummer NL84 RABO 0142583111 t.n.v. Heemkundekring Op de Beek te Prinsenbeek onder vermelding ‘Heemreis’.

De inschrijving is gesloten.

Dit jaar gaan we zowel genieten van mooie dingen zien, als van het nuttigen van een lekker pilsje. Dus dat betekent dus dubbel genieten. We brengen immers een bezoek aan:

 

Boerenbondsmuseum Gemert

HET BOERENBONDSMUSEUM IN GEMERT

Dit museum biedt een unieke combinatie van bezienswaardigheden die u nergens in Nederland binnen één museum vindt. Authentieke gebouwen, levende have, ambachten.

Het Boerenbondsmuseum leeft. Het museum herbergt twee originele boerderijen, verschillende ambachtshuisjes, een handkracht-zuivelfabriek, een veldkapel en een replica van oude stoomtram: De Goede Moordenaar. In de boerderij zijn levende have gehuisvest zoals rond 1900. Er zijn permanente en wisselende tentoonstellingen te zien over vooral het leven aan begin vorige eeuw en er is een sfeervol dorpspleintje. Onze voorzitter Ad van Melis is geboren en getogen in Gemert en is dus een goede gids bij dit bezoek en voor vragen kunt u wat dat betreft bij hem terecht.

Bavaria brouwerij LieshoutDE BAVARIABROUWERIJ IN LIESHOUT

Ad brengt ons ook via een mooie route naar deze eeuwenoude brouwerij, die al generaties lang bier met veel plezier brouwt.

We gaan op ontdekkingstocht door de brouwerij. Gewapend met een bierglas ervaar je stap voor stap het brouwproces. Om te ontdekken waarom Bavaria in blinde smaaktesten vaak als beste uit de bus komt, nemen we zelf de proef op de som en leren hoe een perfecte Bavaria wordt gebrouwen. En om ook thuis na te genieten van de tour krijgen we na afloop een Bavariageschenk en genieten we van twee heerlijke Bavaria Pilsener, bitterballen en een Bavaria-souvenir. Lust u geen bier, dan krijgt u natuurlijk een andere lekker drankje.

Kijk voor meer informatie www.boerenbondsmuseum.nl en www.bavariabiertour.nl

Bavaria Lieshout

8.30 uur vertrek vanaf de Markt en om 18.00 uur terug in Prinsenbeek

 

 

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
25 juni 2016
Tijd:
08:30 - 18:00
Kosten:
€35

Organisator

Heemkundekring OP DE BEEK
E-mail:
hkopdebeek@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator