NIEUWS

“KERST IN DE RIJF”

kerstmarkt, kerststallen, kunst, heiligenbeelden en muziek in kerstsfeer

16 december 2018

13.30 tot 16.30 uur
toegang gratis

Met de naderende kerst in het vooruitzicht kunt u in het museum genieten van een gezellig kerstmarktje en speciaal van de mooie heiligenbeelden, die vroeger in veel woningen een belangrijk plaatsje hadden.

Temidden van kerstbomen en kerststallen krijgt ook de cultuur aandacht.

Een flink aantal Prinsenbeekse kunstenaars exposeren hier hun op kerst en winter geïnspireerd werk.

Er is divers werk te zien van Aagje v.d. Brand, Loes Dekkers, Lia de Graaf, Ingrid van Hove, Marij Koolhof, Adje Langen, Anton Overboom, Carlos Staelens, Jan Strube en Jan Tankink.

Even pauze nemen kan ook onder het genot van een lekkere kop koffie, erwtensoep of een glaasje gluhwein.

Rob Pollé zorgt deze middag met zijn accordeon voor de muzikale noot.


5 november 2018
Leerlingen van groep acht van basisschool De Horizon in Prinsenbeek hebben maandag schoongemaakt in en rond de 65 jaar oude Vredeskapel aan de Kapelstraat en het ziet er weer fantastisch uit.
Tijdens een plechtige overdracht in mei j.l. heeft De Horizon het onderhoudstaken-stokje voor de Vredeskapel overgenomen van basisschool De Griffioen. Volgend voorjaar is de Montessori+ Prinsenbeek aan de beurt.
Het bij toerbeurt schoonhouden van de kapel door leerlingen van de drie Prinsenbeekse basisscholen gebeurt nu al vele jaren onder leiding van onze Heemkundekring.
Voor een artikel hierover op Prinsenbeek Nieuws, klik op ONDERHOUD VREDESKAPEL

25 oktober 2018
JONG EN OUD AAN HET WERK VOOR UITBREIDING MUSEUM

Al is het nog maar kort geleden dat het nieuwe museum aan de Brielsedreef werd heropend, toch gaan we niet op onze lauweren rusten. We missen bij nader inzien ruimte. Aangezien ondertussen ook uit het andere gedeelte van de schuur de varkens zijn verdwenen kunnen we uitbreiden met een derde expositieruimte, een opslagruimte en een vergader-/lezingenzaal.

Inmiddels is men al met het werk begonnen. Er wordt weer druk gemetseld, getimmerd, geschilderd enz.. Een aantal van de vaklui die bij het eerste gedeelte zo’n fantastisch werk heeft geleverd, heeft ook nu weer de medewerking toegezegd. En daar zijn we heel blij mee.

Zelfs de drie kleinzoons van onze penningmeester en projectleider Wijnand Bouman hebben hun vaardigheden ingezet. Als Boemeldonckse carnavalswagen-bouwers hebben zij een degelijke lascursus gevolgd bij de BAK van Boemeldonck. En zodoende hebben zij een opbergrek met 2 etages en een lengte van 12,5 meter in elkaar gelast. Daarmee werd een knap stukje werk geleverd Uiteraard zijn de werkzaamheden in een veilige omgeving verricht, onder toeziend oog van opa. Wij zijn bijzonder in onze nopjes met het rek en kunnen daar straks de spulletjes heel overzichtelijk opbergen. Onze hartelijk dank voor dit fantastische werk.

 

 

 

 

 


17 oktober 2018
In Modern Prinsenbeek, nummer 42, staat een mooi uitgebreid artikel over onze kantklosster Bertha Luijkx. Bertha is maandelijks te zien in ons museum, waar ze demonstraties kantklossen geeft.


11 oktober 2018
Wij zijn heel blij met het feit dat de door ons voorgestelde straatnamen in twee nieuw te bouwen wijken in Prinsenbeek door het Gemeentebestuur zijn vastgesteld. In het nieuwbouwproject op het terrein van het oude Hagedonk zijn dat “Herman Dirvenpark” en “Luttelhof” en op Westrik “Schipperenweike”.
Voor het artikel hierover op Prinsenbeek Nieuws klik op: NIEUWE STRAATNAMEN IN PRINSENBEEK